Hallo ouders!

Hier vindt u de informatie over Speelland die voor u belangrijk is.

Algemene informatie

Speelland begint iedere dag om 9:00u en duurt tot 15:30u. Verderop op deze pagina vindt u de programma’s van de verschillende groepen op Speelland.
Wij verzoeken u dringend om zoveel mogelijk op de fiets naar het terrein te komen, omdat de Jokweg niet berekend is op veel autoverkeer.

Komt u toch met de auto, volg dan de aanwijzingen van onze gediplomeerde verkeersregelaars!

Wie mag er meedoen? 

Kinderen uit de Oosthoek van de gemeente Weststellingwerf en Wilhelminaoord. Je mag meedoen zodra je op school groep 3 hebt gedaan voor de zomervakantie. 

Alle kinderen die mee mogen doen krijgen in de klas een boekje uitgedeeld met alle informatie, zodra deze boekjes zijn uitgedeeld is het mogelijk om je aan te melden op deze website.

Communicatie

• Ongeveer 10 weken voor Speelland ontvangt u via school een flyer met informatie over het aanmelden
• Als u uw kind heeft aangemeld ontvangt u hiervan een bevestiging per e-mail
• Uiterlijk 2 weken voor Speelland ontvangt u per e-mail in welke groep uw kind zit en hoe laat hij/zij verwacht wordt op maandag
• Tijdens Speelland ontvangt u elke dag tussen 19.00 en 20.00 informatie per e-mail over de dag er na. Hierin melden we het programma en wat uw kind mee moet nemen maar ook bijzonderheden die belangrijk zijn.

Wat neemt uw kind mee?

Dagelijks meenemen: Lunchpakketje, goede schoenen, zonnebrandcrème, drinken, gepaste kleding en een goed humeur!
Let op: Voor de kinderen zijn er op Speelland ook tappunten met water. Vanwege de hygiëne hebben we de bekers met de afspoelbakken afgeschaft en niet meer beschikbaar. Zorgt u zelf voor een (afsluitbare) beker/bidon die bijgevuld kan worden en thuis afgewassen?  En voor voldoende te eten overdag!

Woensdag en vrijdag extra meenemen: Zwemkleding en handdoek, eventueel een extra setje droge kleding.

Neem vooral geen geld mee, alles is betaald en geregeld tijdens Speelland. Ook een telefoon liever niet meegeven.

Hoe neemt u contact met ons op tijdens de week?

De meeste antwoorden kunt u op onze website en in de dagelijkse nieuwsbrief vinden. Heeft u toch nog vragen, of wilt u iets doorgeven tijdens de Speellandweek, neemt u dan contact op met ons telefoonnummer 0561 -234000. Kies in het menu…
Optie 1: voor leiding en kinderzaken 
Optie 2: voor contact met de Oudste groep
Optie 3: voor vragen over financiën, sponsoring en algemene zaken.

Nachttocht

De nachttocht is op dinsdagavond. In het bos lopen zij een tocht van ongeveer 3km waar langs de route Speellandleiding als spook verstopt zit. Doe uw kinderen dichte kleding en stevige schoenen aan die vies mogen worden. Een zaklamp meegeven mag wel, maar die mag niet mee het bos in (heeft de leiding wel bij zich in geval van nood). Alleen de kinderen in de oudste groep blijven een nachtje slapen.

Klusdorp

In 2018 hebben wij het klusdorp geïntroduceerd. Met pallets, palen, hamers en spijkers gaan de kinderen uit de middelste groepen aan de slag. De eerste editie was een groot succes dus hebben we besloten dit in het programma te houden. Onder het toeziend oog van een heleboel leiding die verstand hebben van bouwen mogen de kinderen aan de slag. Uiteraard zijn er strenge regels opgesteld voor de jonge klussers, ze worden goed begeleidt. Belangrijk voor u als ouder: Trek uw kinderen stevige dichte schoenen en kleding aan op maandag en dinsdag. (Geen blote benen)

Het programma!

Als u uw kinderen heeft opgegeven voor Speelland dan ontvangt u onderstaande informatie, tijdens de Speellandweek, ook per e-mail. Iedere dag zullen wij u een e-mail sturen met de informatie voor de dag erna.

Jongste groepen

Maandag 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Speellandterrein
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Eigen hut bouwen. Spelletjes doen in het bos vlakbij Speelland. ‘s Middags activiteiten op het terrein. Groepsfoto maken. Gezamenlijke afsluiting met toneel.

Dinsdag 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Speellandterrein
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Buitentocht in een bos vlakbij Speelland. Gezamenlijke afsluiting met toneel.

Woensdag 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Zwembad de Dobbe – Elsweg Noordwolde
Programma: Gezamenlijke opening. Spelletjes in het zwembad en op het veld. Gezamenlijke afsluiting.

Donderdag 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Speellandterrein
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Spelletjes, knutselen en springkussens op het terrein. Gezamenlijke afsluiting met toneel.

Vrijdag: 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Speellandterrein
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Waterdag! De hele dag waterspelletjes op het terrein. Weekafsluiting van Speelland.

Middelste groepen

Maandag 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Speellandterrein
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Eigen hut bouwen. Bouwen en timmeren in het klusdorp. – Groepsfoto maken. Gezamenlijke afsluiting met toneel.

Dinsdag 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Speellandterrein
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Klusdorp afronden. Spelletjes, knutselen en springkussens op het terrein. Gezamenlijke afsluiting met toneel.
Avond: Nachttocht in het bos. Details hierover krijgt u per email.

Woensdag 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Zwembad de Dobbe – Elsweg Noordwolde
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Spelletjes in het zwembad en op het veld. Gezamenlijke afsluiting met toneel.

Donderdag 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Speellandterrein (Kom op de fiets!)
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Spelletjes, Excursie op de fiets. Gezamenlijke afsluiting met toneel.

Vrijdag: 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Speellandterrein
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Waterdag! De hele dag waterspelletjes op het terrein. Weekafsluiting van Speelland.

Oudste groep

Maandag 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Speellandterrein
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Het eigen terrein aankleden en poort bouwen. Eigen programma dat invulling krijgt door de kinderen zelf: Zelfstandigheid is belangrijk bij de oudste groepers. Gezamenlijke afsluiting met toneel.

Dinsdag 9:00 – nachttocht
Brengen: Speellandterrein (Kom op de fiets!)
Vanaf 8:30 bent u welkom op de parkeerplaats om de slaapspullen van uw kind te brengen. We slapen niet op het Speellandterrein, maar op een bivak locatie.
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Bikkeldag. Barbecue, nachttocht en kamperen op het bivak.

Woensdag  ontbijt met OG – 15:30
Brengen: Niet nodig (Heeft uw kind niet geslapen op het bivak, dan kunt u hem/haar daar ‘s ochtends brengen voor het ontbijt, vergeet de fiets niet)

Halen: Zwembad de Dobbe – Elsweg Noordwolde
Programma: Uitslapen! Prive zwembad, vrij zwemmen in de Dobbe. Programma vandaag met veel vrijheid

Donderdag 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Speellandterrein
Let op: Wilt u uw kind een wit t-shirt meegeven waarop geschreven mag worden
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Soep maken met je groep, zelf de ingrediënten verdienen. Voorbereiding OG vrijdagmiddag. Pannenkoeken bakken en pitabroodjes. Een dag om echt te genieten! Gezamenlijke afsluiting met toneel.

Vrijdag: 9:00 – 15:30
Brengen + halen: Speellandterrein
Programma: Gezamenlijke opening met toneel. Waterdag! De hele dag waterspelletjes op het terrein. Afscheid oudste groep. Weekafsluiting van Speelland.
Ouders zijn vandaag om 14:30 welkom om te komen kijken naar het Oudste Groep onderdeel.

Het programma hierboven is wat we in grote lijnen gaan doen tijdens Speelland. 

De informatie in de dagelijkse nieuwsbrief is leidend, houdt uw mailbox dus goed in de gaten!

Door externe invloeden zoals het weer kunnen programma onderdelen wijzigen.