Wie organiseert Speelland?

Een team van 6 enthousiaste hoofdleiding vergaderen maandelijks. Zij verzinnen het thema, de rode draad, de spellen en activiteiten en stellen het draaiboek op. Uiteraard is er een veel grotere groep vrijwilligers nodig, maar de hoofdleiding draagt de uiteindelijke verantwoording.

De hoofdleiding bestaat uit:

Timo Haakman – Voorzitter. 
Timo is onze praatjesmaker. Het aanspreekpunt voor alle leiding en onze vertrouwenspersoon. Daarnaast is hij aanspreekpunt voor de keuken. Eigenlijk is Timo de spil in het web die alle leiding tot een groot team samen vormt. Door een kennismakingsprogramma te maken op de zondag weet iedereen wat Speelland inhoud en komen we helemaal in de stemming. Tijdens Speelland is Timo ook eindverantwoordelijk voor het veilig timmeren in het klusdorp.

Marjolein Magrié – Secretaris.
Marjolein is het creatieve brein achter alle veldactiviteiten. Vrijwel alle spel- en knutselactiviteiten die we tijdens Speelland op het terrein en bij zwembad de Dobbe uitvoeren, verzint zij. Ook weet zij ieder jaar weer een compleet en overzichtelijk draaiboek te kneden waardoor iedereen tijdens de hele week precies kan nalezen waar zij op welk moment moeten zijn. Tijdens Speelland is Marjolein ook eindverantwoordelijke voor alles wat er in en rondom het Speellandgebouw gebeurt qua materialen. Ze weet precies wat we hebben, waar het ligt en wanneer we het nodig hebben. Ze is aanspreekpunt voor álle activiteitenleiding die zich heeft aangemeld.

Addo Damhuis – Penningmeester. 
Addo is verantwoordelijk voor de meeste digitale onderdelen van Speelland en hij verzorgt het drukwerk zoals de opgaveboekjes en de flyer. De website, Facebook en het (digitale) archief beheren valt onder zijn taken. Ook is hij aanspreekpunt voor instanties zoals Stichting de Oosthoek, Stichting Leergeld, de gemeente en de Nivoncamping. Op de dinsdag organiseert hij samen met Sebastiaan en Joris de nachttocht waar alle kinderen van 10 jaar en ouder aan mee kunnen doen. Als penningmeester is hij eindverantwoordelijk voor de financiën van Speelland en het zoeken van sponsors. Ook is hij eindverantwoordelijk voor de Technische dienst van Speelland en het gebouwbeheer buiten Speelland om.

Joris van Meer – Bestuurslid
Joris is ‘chef toneel’. Het hele jaar is hij met zijn mede toneelspelers bezig om de rode draad te verzinnen en uit te werken. Tijdens Speelland zul je hem geregeld op het toneel vinden. In overleg met de technische dienst kijkt hij wat er haalbaar is om een prachtig verhaal neer te zetten. Buiten zijn rol als toneelmeester verzint hij het woensdagmiddagprogramma voor de middelste groepen en is hij aanspreekpunt voor ouders op de avond van de nachttocht.

Jolanda van ‘t Klooster – Bestuurslid
Jolanda kent bijna alle kinderen op Speelland. Ze is dan ook de aangewezen persoon om de groepsindelingen te maken nadat de aanmeldingen gesloten zijn. Daarbij zorgt ze ook meteen dat de juiste leiding bij elkaar komt op de groepjes. Ze verzint de excursie voor de middelste groepen en is eindverantwoordelijk voor de bostocht die de jongste groepen lopen. Zij is voor alle ouders en voor de minigroep het aanspreekpunt. Alsof dat nog niet genoeg is onderhoudt Jolanda ook het contact met de scholen, zowel voor de opgave van kinderen als voor het werven van leiding en het toekennen van studiepunten. Voor de leiding plant en verzorgd zij vervolgens ook nog de terugkomdag waar we met zijn allen nog eens kunnen nagenieten van een geslaagde week.

Jordy de Jong – Bestuurslid
Jordy is het aanspreekpunt voor de oudste groep. Samen met zijn eigen groep leiding maken ze het complete programma voor groep 8. Dit houd in dat hij een eigen draaiboek maakt dat nét even spannender en uitdagender is voor de wat oudere deelnemers aan Speelland. Ze verzinnen jaarlijks de bikkeltocht waarin de oudste groepers het tegen elkaar opnemen en bijbehorende overnachting ergens in een weiland.

De structuur:

De hierboven genoemde hoofdleiding is eindverantwoordelijk maar de organisatie is natuurlijk een stuk groter.

De Minigroep
De mini’s worden geleid door twee ervaren gastouders Dieuwerke en Krista. Samen met een grote groep vrijwilligers dragen zij zorg over de allerkleinste kinderen. Dit zijn enkel kinderen van leiding die meehelpen bij Speelland. Zij hebben een compleet eigen programma dat ze zelf verzinnen en invullen. Het aanspreekpunt is Jolanda van ‘t Klooster.

De Technische dienst
Om alles op Speelland op rolletjes te laten verlopen zorgen Geert , Menno, Kevin en Addo voor het materiaal. Elektriciteit, water, springkussens, tenten, podia maar ook het onderhoud en verbouwen van het gebouw en alles eromheen wordt door ze geregeld. Daarnaast zorgen ze dat alle materialen en kinderen op de juiste plaats komen. Het aanspreekpunt is Addo Damhuis.

De buitentocht
Jodie en Pamela verzinnen ieder jaar de buitentocht (bostocht) op dinsdag en het bosprogramma op maandag. Zij zorgen voor de route, de spelletjes en de uitvoering. Het aanspreekpunt is Jolanda van ‘t Klooster.

De keuken
Juultje, Emma en Jessica verzorgen dagelijks voor alle leiding Koffie, thee, soep en ontbijtkoek. Ook zorgen ze voor ranja voor de kinderen en regelen zij het contact met de supermarkt om bestellingen door te geven en te verwerken. Voor leiding die van ver komt en op het terrein blijft slapen zorgen zij ook een stevige en smakelijke avondmaaltijd. Het aanspreekpunt is Timo Haakman.

Het toneel / geluid
De rode draad en alles wat met het toneel te maken heeft wordt verzorgd door Elmar, Maarten, Joris, Jordy en Sebastiaan. Zij zorgen voor het spektakel waar kinderen maanden later nog over praten. Audiotechnicus van Speelland is Maarten. Hij zorgt voor de muzikale omlijsting en zet op tijd de schuiven open van de juiste microfoons. Maria maakt ieder jaar een prachtig Speellandlied die nog lang in het hoofd blijft hangen.

Speelland Noordwolde algemene informatie:

Locatie Speelland:

Camping de Meenthe
Jokweg 2
8391VE Noordwolde

Let op: De camping is niet bereikbaar voor vragen over Speelland. Neem contact met ons op via:
Telefoonnummer: 0561 – 23 4000
• Optie 1: Jolanda (Leiding en kinderopgave)
• Optie 2: Jordy (Oudste groep)
• Optie 3: Addo (Financiën, sponsoring, algemene zaken)
Telefonisch zijn wij het hele jaar bereikbaar maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 21.30u.

Zaken die niet dringend zijn kunt u vragen via email: info@speellandnoordwolde.nl (Tijdens Speelland zien wij email niet op tijd!)

 

De Stichting:

Speelland Noordwolde is een werkgroep van Stichting de Oosthoek.

Stichting de Oosthoek
Dr. Verdeniusstraat 17
8391HA Noordwolde
Let op: Dit adres staat verder los van Speelland.
Het is geen bezoekadres en de vermelding ervan is slechts een wettelijke verplichting.

 

 

 

 

Scroll naar top