Hallo leiding!

Hier vinden jullie de informatie over Speelland die voor jullie belangrijk is.

Algemene informatie

Speelland is voor alle leiding van zaterdag 24 tot zaterdag 31 augustus. We verwachten iedereen bij het opbouwen en opruimen van het terrein. 

Iedere dag beginnen we om 8:15u op het pleintje bij het Speellandgebouw, daar vertelt de hoofdleiding wat we op die dag allemaal gaan doen.

Op Speelland is het mogelijk om studiepunten te verdienen. Geef dit door aan het begin van de week (voor zaterdag).

 

Doe je dit jaar mee aan Speelland!!!!  Meld je dan aan via deze link https://www.speellandnoordwolde.nl/leiding-aanmelden/

Wat neem je mee?

Doe iedere dag goede schoenen aan, neem op woensdag en vrijdag je zwemkleding en een handdoek mee. 

Wij verzorgen de hele dag gratis koffie, thee en ontbijtkoek. Soep is dagelijks (gratis) tussen de middag te krijgen in het Speellandgebouw (of op de buitentocht).  Wil je liever iets fris drinken? Dat kan natuurlijk ook maar dat is niet gratis. Bij Addo kun je aan het eind van de week je consumpties afrekenen.

Nachttocht

Alle leiding die meedoet met Speelland mag meehelpen met de nachttocht. De enige voorwaarde is dat je 16 jaar of ouder bent. Hierop maken wij géén uitzonderingen.

Dinsdagavond lopen we de nachttocht door het bos. Trek hiervoor dichte kleding en schoenen aan. Loopt je groepje mee? Dan word je automatisch ingedeeld als loper bij je eigen groepje. Op zondag en maandag worden de informatieformulieren uitgedeeld waar alles duidelijk op staat aangegeven.

Groepsleiding (Vanaf 16 jaar)

Als groepsleiding begeleid je met 2 of 3 personen de hele week jullie eigen groepje met kinderen. Als je je opgeeft via de website kun je een voorkeur aangeven voor jongste (6/7/8/9 jaar) of middelste groepen (9/10/11 jaar). De oudste groep draait hun eigen programma en wordt geleid door een vaste groep OG leiding die tijdens het jaar al bezig zijn met de voorbereidingen van het programma.

Ieder groepje bestaat uit 8 tot 11 kinderen en daar ben je de hele week gezamenlijk verantwoordelijk voor. Samen gaan jullie spelletjes doen, knutselen, bostochten lopen, zwemmen, veldkeuken en nog veel meer.

De week begint op zaterdag om 10:00. Vanaf 9:30 ben je welkom om alvast koffie te drinken. We gaan dan met zijn allen het terrein voorbereiden en klaarmaken voor alle kinderen. Uiteraard doen we dat in de gezellige Speellandsfeer met veel lol. Zaterdag zijn we meestal om 17:00 klaar.

Zondag beginnen we om 13:00 met het kennismakingsprogramma. Het is belangrijk voor een goede start van de week dat de leiding aanwezig is. We maken bekend welke leiding er samen een groepje gaan leiden en introduceren de nieuwe leiding op ludieke wijze (wees niet bang, we houden het leuk voor iedereen, geen gevaarlijke of vernederende taferelen, gewoon leuk!). Op zondag zijn we ook ongeveer om 17:00 klaar.

Door de week ben je om 8:15 op het pleintje bij het Speellandgebouw. We bespreken de dag en om 9:00 komen de kinderen het veld op. ‘s middags om 15:30 gaan de kinderen weer naar huis en ga je evalueren met je evaluatiegroep. Op 1 dag in de week heb je met je evaluatiegroep een klein corvee maar de rest van de week kun je meestal tussen 16:30 en 17:00 naar huis.
Op woensdag stopt de dag om 13.00u voor de kinderen.

Op de avonden ben je niet op Speelland aanwezig, tenzij je bent uitgenodigd voor een bepaalde activiteit (bijvoorbeeld nachttocht of spelvoorbereiding). Op woensdagavond is dat anders! Alle leiding is op woensdagavond welkom voor een gezellig samenzijn in het gebouw. Onder het genot van wat te knabbelen gaan we kaarten, zingen, kletsen en ouwehoeren. Een beetje team-spirit is nooit weg, en ook hier creëer je de leukste herinneringen. Neem gerust een leuk spel mee om uit te proberen. Op vrijdagavond hebben we een gezellige barbecue voor iedereen die geholpen heeft.

Op de laatste zaterdag starten we om 10.00 om alle laatste dingen op te ruimen.

Activiteitenleiding (Vanaf 15 jaar)

Jullie verzorgen de hele week alle activiteiten en spellen die zijn verzonnen door de hoofdleiding. Jullie zien ook vrijwel alle kinderen en groepjes een keer voorbij komen. Het is belangrijk om je enthousiasme over te brengen aan de kinderen aan wie je uitlegt. Heb je hier hulp bij nodig? Vraag het ons gerust!

De spelschema’s staan vast, maar de invulling van de schema’s en de spellen zijn flexibel. Marjolein is de hele week jullie aanspreekpunt.

Ook voor jullie begint de week op zaterdag om 10:00. Vanaf 9:30 ben je welkom om alvast koffie te drinken. We gaan dan met zijn allen het terrein voorbereiden en klaarmaken voor alle kinderen. Uiteraard doen we dat in de gezellige Speellandsfeer met veel lol. Zaterdag zijn we meestal om 17:00 klaar.

Zondag beginnen we om 10:00 om de laatste voorbereidingen te treffen voor de Speellandweek. Om 12:00u gaan we met zijn allen wat eten en daarna begint het kennismakingsprogramma. We maken bekend welke leiding er samen een groepje gaan leiden en introduceren de nieuwe leiding op ludieke wijze (wees niet bang, we houden het leuk voor iedereen, geen gevaarlijke of vernederende taferelen, gewoon leuk!). Op zondag zijn we ook ongeveer om 17:00 klaar.

Door de week ben je om 8:30 op het pleintje, sommige dagen word je opgehaald door Marjolein om uitleg te krijgen voor de bostocht of de excursie.  ‘s middags om 15:30u gaan de kinderen weer naar huis en gaan jullie met Marjolein evalueren bij de veldkeuken. Jullie hebben geen corvée omdat jullie je eigen materialen al dagelijks opruimen.
Op woensdag stopt de dag om 13.00u voor de kinderen.

Op de avonden ben je niet op Speelland aanwezig, tenzij je bent uitgenodigd voor een bepaalde activiteit (bijvoorbeeld nachttocht of spelvoorbereiding). Op woensdagavond is dat anders! Alle leiding is op woensdagavond welkom voor een gezellig samenzijn in het gebouw. Onder het genot van wat te knabbelen gaan we kaarten, zingen, kletsen en ouwehoeren. Een beetje team-spirit is nooit weg, en ook hier creëer je de leukste herinneringen. Neem gerust een leuk spel mee om uit te proberen.