2024 - Leiding aanmelden

Wat leuk dat je je wilt aanmelden voor Speelland 2024! 

De eerste vergaderingen zijn geweest en we zijn druk bezig om met de hoofdleiding te verzinnen wat we allemaal kunnen organiseren. 

Het is voor ons van wezenlijk belang om te weten hoeveel leiding we kunnen verwachten tijdens Speelland, vandaar dat we de aanmeldingen al openstellen. Speelland is van 24 t/m 31 augustus voor de leiding. 

In elk geval super bedankt dat je je al wilt opgeven 🙂 Wij hebben er ZIN in !!

Opgeven kan tot uiterlijk 8 augustus. Daarna is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. Dat komt omdat wij dit jaar een VOG verplichting hebben, en daar zit een verwerkingstijd bij van ongeveer 2 weken. Geef je dus op tijd op!

Ook belangrijk: Als je je hebt opgegeven dan rekenen we op je komst! 

Wat fijn dat je je alvast wil opgeven als verkeersregelaar voor Speelland! 

Lees dit stukje even rustig door, en vul je gegevens hieronder in. 

Ben je voorgaande jaar(en) verkeersregelaar geweest? Dan dien je wel opnieuw de cursus te volgen, je aanstelling is 1 jaar geldig.

Verkeersregelaars zorgen dat het halen en brengen van de kinderen soepel en veilig verloopt. 

Alle verkeersregelaars moeten 16 jaar of ouder zijn en een korte e-learning volgen. Als je dit formulier invult geven wij je op voor deze e-learning en kunnen we je naam noteren in de vergunningaanvraag. 

Als je meedoet als groepsleiding mag je je wel opgeven als verkeersregelaar, maar kom je op een reservelijst. Tijdens het brengen en halen moet je namelijk bij je groepje blijven, maar het kan voor ons wel handig zijn om in geval van nood extra mensen te hebben die weten wat ze moeten doen. 

Vanaf 2023 bieden wij iedereen vanaf 16 jaar aan om verkeersregelaar te worden.
Hiervoor dien je een cursus te volgen, deze is online en kan in je eigen tijd gevolgd worden.
Na het aanvinken of we jou mogen inschrijven voor de cursus ontvang je een mail van Yvonne met een verzoek tot het volgen van de cursus. Verzoek is wel om deze cursus zo snel mogelijk te starten en af te ronden.

Ben je 16 of 17 jaar dan ben je niet bevoegd om op de openbare weg het verkeer te regelen. Wel ben je bevoegd om het verkeer te regelen op het pad en naar de parkeer plaats toe.


Om mee te mogen doen als vrijwilliger bij Speelland is een VOG verplicht voor alle vrijwilligers die 18 jaar of ouder zijn. We willen heel graag van iedereen ieder jaar een nieuwe verklaring ontvangen. 
Een VOG is een verklaring omtrent gedrag en wordt uitgegeven door de gemeente. Hieraan zijn geen kosten verbonden voor jou of ons.

Hoe het werkt: 
Jij zet hieronder een vinkje en Timo zal over een aantal weken jullie gegevens doorgeven aan onze VOG-hulp. Zij sturen je vervolgens een link waarmee je een gratis VOG kunt aanvragen. Ongeveer 2 of 3 weken later krijg je deze per post thuis gestuurd. 

De VOG is persoonlijk, wij nemen deze dus niet in en hoeven hem alleen te controleren op echtheid.

Let op: Alleen als je tijdens Speelland 18 jaar bent of wordt is een VOG verplicht.


Zaterdag!
Speelland is ieder jaar van zaterdag tot zaterdag. Op de zaterdag voor Speelland maken we met zijn allen het terrein klaar, de zondag gaan we kennismaken en de zaterdag na Speelland gaan we zorgen dat alles weer netjes is opgeruimd voor volgend jaar.
Kun je niet helpen? Geef dit dan even door bij Jolanda, we gaan er vanuit dat alle leiding er is.

Eten en slapen op Speelland (Leiding)

In 2022 liepen we voor het eerst aan tegen een enorme hoeveelheid leiding met kinderen die bleven eten. De capaciteit van de keuken, en van het gebouw is niet berekend op zoveel leiding. Daarom hebben we dit jaar de keuze moeten maken om richtlijnen op te stellen voor leiding die wil blijven slapen. 
Leiding die van ver komt en op het terrein slaapt eet uiteraard mee. Maar als je in de regio woont, of in de regio een plek hebt waar je mogelijk zou kunnen eten dan vragen wij of je dit wilt proberen te regelen. 

De maximale hoeveelheid mensen die kunnen blijven eten is ongeveer 35~40 personen. Daarbij hebben leiding die van ver komen altijd voorrang. 

Eet je mee of blijf je slapen op Speelland? Vul dan deze extra vragen even in.

De kosten per persoon:
Leiding: €25
Kinderen die normaal programma draaien: €25
Kinderen die in de minigroep zitten: €15 

Wat krijg je hiervoor?
Voor dit geld mag je de hele week op de camping staan op een aangewezen plekje. Zaterdag t/m donderdag kun je mee eten in het Speellandgebouw en wordt er voor jullie gekookt. (Vrijdag BBQ is voor alle leiding gratis). 

Elke ochtend kun je vanaf 7:15 tot 8:00 ontbijten (én je lunchpakketje maken) in het Speellandgebouw.
De corvee ploeg zorgt dat de tafels gedekt zijn, en de koffie en thee gezet wordt.
Om 8:00 ruimt de corvee ploeg alles weer op.
Zorg dat je je lunchpakketje gemaakt hebt, er is geen tijd en ruimte in de keuken om je lunchpakketje te maken als je soep komt eten tussen de middag.

Wat kun je verwachten?
Vanaf zaterdag 12.00u neemt Speelland de camping over en mag je je tent neerzetten. 
Wil je al eerder komen dan regel je dit zelf met de camping. Ook reken je de extra dagen zelf af met de camping, Speelland begint pas op zaterdag.

Als je een keer niet mee eet dan is dat geen probleem, maar geef het wel even op tijd door aan de keuken. Het totaalbedrag blijft hetzelfde voor de hele week. 

Corvee:
Niet de leukste klus, maar er is nu eenmaal wel eea op te ruimen, je wordt in groepjes ingedeeld op 1 of 2 avonden om even snel de tafels af te nemen, de afwas te doen en de vuilnisbakken te legen. Kun je een avond niet? Regel dan zelf even dat je met iemand ruilt en pas het aan op het schema. 

Avonden:
's Avonds ben je welkom in het Speellandgebouw om te helpen met voorbereidingen voor de volgende dag, of om gewoon gezellig te kletsen. Consumpties zijn 's avonds niet gratis en kunnen aan het einde van de week worden afgerekend met een Tikkie. Let op: Koffie, thee, ranja en kraanwater zijn uiteraard wel gewoon gratis. 
Dit jaar hangen we geen lijst op en gaan we uit van de eerlijkheid van eenieder om bij te houden hoeveel zij moeten betalen. Na Speelland krijg je een betaalverzoek zonder bedrag en mag je dit zelf invullen. 
Consumpties kosten dit jaar:
€0,50 per glas frisdrank
€0,75 per flesje bier
€0,75 per glas hugo

Speelland verzorgt geen snacks in het gebouw. Als je iets lekkers wilt 's avonds zul je dit dus zelf even mee moeten nemen.
Het is ook geen enkel probleem om je eigen drinken mee te nemen naar het gebouw, houd alleen wel rekening met de regels: Geen sterke dranken. 

Wat eten we?
Iedere avond eten we een stevige hap, denk aan stamppot, macaroni of rijst met kip. De dames zijn al een tijdje bezig met de menu's en zorgen dat er verse producten worden gebruikt. Aan het begin van Speelland komt er een lijst bij de keuken te hangen met het precieze menu. 
Heb je allergieën of mag / lust je iets écht niet? Geef het dan hieronder aan in het formulier dan kijken we of we hier zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden. 


Nieuwsbrief
Alle leiding die zich aanmeld via de website ontvangt automatisch de belangrijke informatie per mail.

Ook wordt je toegevoegd aan de maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Wil je dit niet? Bij de eerste editie kun je eenvoudig afmelden en zul je alleen nog de belangrijke informatie ontvangen.